Ung vuxen berättar

Livet som vuxen

Saker jag aldrig trodde jag skulle göra

7 okt , 2016, 21.08 Rebecka

 

Det finns vissa saker som ger en ”vuxenpoäng” det vill säga saker en gör eller vanor som bara vuxna gör. Låt oss inte tänka för invecklat på begreppet vuxen och ta allt med lite humor för att vara en vuxen är säkert en lång diskussion. Så med lite humor och skräp i ögonen har jag skrivit en lista på saker som jag nog inte skulle ha gjort när jag var 15 år gammal.

 1. Tandtråd – vi fick säkert alla höra av tandläkaren hur vi skulle använda tandtråd och det tog mig otroliga 25 år att börja vanan och jag kommer nog aldrig att sluta.
 2. Dricka kaffe – det smakade beskt och hemskt i 25 år men nu har jag alltid minst två paket i skåpet för att aldrig behöva uppleva en morgon utan det svarta guldet.
 3. Bädda sängen – min mor gnällde dagligen om att vi skulle bädda sängen och numera är det en vana. Dessutom har jag hört mig själv utbrista: ” Det är så trevligt att komma hem till en bäddad säng ” .
 4. Att tvätta tvätt med ordentliga program än bara snabbprogram – vanan är ganska nykommen och jag är helt förvånad över att fläckar faktiskt kan försvinna från mina kläder!
 5. Att gå på promenader – att gå är en trevlig aktivitet och inte bara ett sätt att ta sig från A till B.
 6. Spendera 10e på vin och inte 6,90 – den stunden då vin faktiskt börjar smaka gott och inte bara finns till för att uppnå en fylla.

Det finns säkert massa andra vanor som jag kommer att börja med men just nu tycker jag att jag var lite dum när jag inte lyssnade på vissa ”vuxna” när jag var ung. För alla påpekanden och tips och gnäll som jag utsattes för kommer ju från ett praktiskt ställe och från kärlek och från lärdomar det haft av livet. Det finns massor vi kan lära oss av varandra och jag har nu bitit i det sura äpplet och erkänt att min mor oftast hade det rätt när jag var en trotsig snorunge.

2 kommentarer

 1. Mirjam Ahlroth skriver:

  Ofta som ung hörde jag min mor d.v.s. din mormor säga : ”vad var det jag sade” – kan inte låta bli att i detta sammanhang ta fram dessa odödliga ord.

  • Rebecka skriver:

   Har hört dom orden för många gånger från din mun också och inte bara mommos. Du kan stolt se hur din avkomma har utvecklats till en fungerande vuxen som använder tandtråd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *