Ung vuxen berättar

Finland,Livet som vuxen

Allt är som förr men inte

2 okt , 2016, 13.21 Rebecka

 

Min katt Gunvald har alltid varit lat, lite elak och snål men vi accepterar honom för att han är så otroligt fluffig och söt. Till skillnad från Gunvald förändras vi människor och omständigheter omkring oss utvecklas. Vissa människor är helt olika från det vi kommer ihåg att det var samtidigt som andra verkar vara precis som det alltid varit.

Med åren som går kan en se förändringar i en själv och hos människor runt omkring en. Jag är inte likadan som jag var för ett år sen eller för tio år sen men samtidigt är ju min personlighet samma. Det är på ett sätt roligt att se hur åren och upplevelserna som en haft har ändrat på en själv samtidigt som det är mer skrämmande att se det i andra. Vänner och bekanta som nån gång i tiden varit en nära är numera långt borta från ens egen verklighet. Samtidigt sker förändringar som kommer naturligt. Till exempel ser jag hur mina föräldrar har ändrats i och med ålder. Min mors hörsel har blivit sämre då hon inte mera hör lika bra om jag sitter och säger elaka saker till Gunvald. Numera får jag mobba honom ifred när jag innan fick en rejäl utskällning om att låta hennes gullegris vara ifred.

Förändring är oundvikligt och okontrollerbart i en viss utsträckning. Men det som vi kan kontrollera är hur vi reagerar till förändring, med rädsla eller med nyfikenhet. Det valet sitter väl i våra egna händer. Jag personligen kommer att välja beroende på. Ibland sker det inte bra saker, som sjukdom och så vidare. Då lönar det sig inte att sitta och försöka inbilla sig till något annat. Men mycket annat kan ses som något bra och jag kommer i alla fall att försöka se det som så. Även min mors sämre hörsel kommer jag att försöka se som något bra och inte som en påminnelse om att hon blir äldre och vår tid tillsammans är begränsad. Jag kommer att just se det som en möjlighet. En möjlighet att få revansch för alla bit och rivmärken Gunvald  har gett mig med åren. Samt all mat han oförskämt snott från min tallrik.

Det finns en hel del jag måste få pratat ut med honom. Och det känns bra att min mor kommer inte att höra mesta av det.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *