Ung vuxen berättar

Finland

Helsingfors i mitt hjärta

15 okt , 2017, 19.46 Rebecka

 

Jag har inte ofta besökt Helsingfors under min uppväxt i Finland. Kanske för att resa med två barn var för stressigt för min mor, kanske för att det kostat för mycket eller kanske för att Särkänniemi var och är bara tusen gånger bättre än Borgbacken.

Oavsett har mina kunskaper om Helsingfors varit få och jag har aldrig haft större känslomässiga band till staden. Och fast jag fortfarande lär mig känna den här nya staden, börjar jag smått gilla den.

Först och främst förtjänar Helsingfors en klapp på ryggen för cykelvägarna. Breda och överallt, precis som jeansen på 70-talet. Jag har inte behövt åka bland bilarna en endaste gång under min tid här och jag cyklar överallt. Fem stjärnor Helsingfors, fem stjärnor.

För det andra händer det en hel del grejer i staden. Från olika filmvisningar till spoken word och mässor. Det finns en del att göra, även fast en inte har en endaste euro extra i fickan. Själv gick jag på en kortfilmvisning idag som var helt gratis på Kino K-13 som tydligen händer varje månad. Skitbra!

Ja Helsingfors håller på att få ett litet varmt ställe i mitt kalla hjärta och det är väldigt mysigt. Det finns inget fel i att vara lite förtjust ibland så länge en påminner sig om att kärleken kan vara blind.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *