Ung vuxen berättar

Feminism,Finland

Provocerad av en tyska i skogen

29 maj , 2017, 11.07 Rebecka

 

Min vecka började bra med att läsa om en provocerande artikel som fått flera finska män arga som bin. Nyheten handlade om en tysk kvinna som bodde någonstans i skogen i Finland och det väckte så mycket hot och näthat att kvinnan nu återvände till Tyskland.

Tyvärr är artikeln på finska men för att summera handlar det om en tysk kvinna som hyrt ett vindskydd från en privat person där hon skulle bo i. Vindskyddet var mitt i skogen och hela syftet med hennes vistelse i skogen var för att hon skulle prova hur hon kunde överleva i naturen. Hon åt bär och fiskade och verkade trivas, vad som kunde dömmas ur artikeln.

Men efter att hennes skogsvistelse rapporterades om i nyheterna rasade näthatet. Hon skulle ”läras en läxa” tyckte vissa och det skrevs en massa hot om sexuell våld. Efter reaktionen på nätet, som även uppmuntrade människor att berätta var hennes vindskydd fanns så att det kunde hitta henne, åkte hon tillbaka till Tyskland. Fast orsaken till hennes tillbakaresa beskrivs ha skett på grund av ”personliga själ” kan det väl finnas en delorsak i att bli hotad med våldtäkt av folk på nätet.

Det är så otroligt att en ung utländsk kvinna på privatmark provocerar vissa så mycket att det hotar våld. Det är ofattbart idiotiskt och löjligt. Vad kunde hon ha gjort som fått dem så förbannade? Hon bodde i skogen, ensam. Senast jag såg ut från fönstret fanns det massor av skog i Finland så det kunde inte ha varit platsbrist det blev arga på.

Varför är det alltid så att män när det hotar kvinnor hotar med våldtäkt? Varför är det alltid kvinnans kropp som blir uthängd och förnedrad? Det är tydligt den uppenbara sexismen som råder. Kvinnors värden finns i våra kroppar. Hur vi ser ut, hur vi uppför oss och hur mycket sex vi haft eller inte haft. Vi ses många gånger i situationer om våld som bara saker som män får göra vad det vill med.

För min del får alla nättrollen som blev så provocerade av en ung kvinna att det hotat henne med våld, ta sig så långt bort från andra människor som möjligt och speciellt från en datorskärm. Det finns ingen som vinner på att sprida hot på nätet eller i riktiga livet.

Så att dra åt skogen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *