Ung vuxen berättar

Okategoriserade

Skratt och skoj till hösten

26 sep , 2017, 09.31 Rebecka

 

Nu när hösten har kommit med sina magiska färger och orimliga väder är det ett djupt suck som sprider sig över landet. Det blir ju bara mörkare och jag själv blir väldigt lättirriterad och melankolisk. Som från en dålig Kaurismäki film går jag omkring och försöker hitta färg i en grå vardag.

Efter det dramatiska inlägget skall jag ge några små tips om roliga grejer jag har hittat som händer i Helsingfors och Åbo i höst.

  1. Den 12.10 kommer Reuben Kaye med sin kabaret show ” A Success Story” till Helsingfors. Själv såg jag Reuben i Australien och hans föreställning är fantastisk. Rolig, snuskig och rörande, om du gillar sång och en lång man i fejk ögonfransar som har lika mycket karisma som alla historiens diktator tillsammans, ta ett bra beslut i livet och se Reuben Kaye.
  2. Förra veckan gick jag för första gången och såg på Stand Up i Finland och det var en positiv upplevelse. På Korjaamo arrangeras det Feminist Comedy Night den 25.10 och 22.11. Det har även en ”betala vad du vill” – policy, det vill säga om du inte har massor av pengar kan du vid dörren betala vad du vill/kan för en biljett. Kvällen har flera stand up koomiker, vilket är alltid lika roligt, för du får chansen att se många olika typer av människor och komedistilar.
  3. Som en musikalnörd ser jag väldigt mycket framemot Åbo Svenska Teaterns Piaf – Jag ångrar ingenting. Jag har inte ännu sett den  men ser väldigt mycket framemot föreställningen.
  4. Som ett sista tips vill jag rekommendera att på Facebook söka efter Secret Comedy Club, som jag hoppas på att gå på ikväll. Det arrangerar ”comedy lab” vilket är när komiker kan testa sitt nya material. Jag älskar kvällar där komiker testar saker för det är oftast helt jävla galet och väldigt avslappnad stämning. Dessutom kostar det oftast väldigt lite eller ingenting, vilket är alltid bra när fickorna är tomma.

Här är mina små rekommendationer för lite skratt och skoj till en mörk höst. Som en regel brukar jag alltid skratta massor på alla komediföreställningar oavsett om det är jätteroligt eller inte. Orsaken till det är att personen på scen kan se dig för det är ingen TV serie. Personen känner på din energi och om du bidrar med skratt och stöd kommer personen att göra bättre ifrån sig och det är det alla vill ju.

Så döm aldrig någon på scen och kom ihåg att allt i livet är en sorts ”give and take” situation där det du ger bidrar även till det du får.

Låt oss ge mer skratt och glädje till världen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *