Ung vuxen berättar

Finland,Livet som vuxen

Augusti Bakfyllan

14 sep , 2017, 18.54 Rebecka

 

Hela augusti månad fanns jag i Edinburgh på Fringe teater och kulturfestivalen. Tillsammans med kvinnan i gult i bilden fick jag jobba med massor av roliga, kreativa och ambitiösa människor. Från en hel månad av att hjärnan är fylld med olika upplevelser och kreativ stimulans känns det oerhört svårt att komma tillbaka till en sorts vardag. Bakfyllan är här och den försvinner inte med en rennie, huvudvärkstablett och Juissi paket.

Förra året led jag av den kända Fringe Hungover:n och i år är det samma sång. Fast jag har fått flytta till Helsingfors och börja studera känns det svårt att komma tillbaka till en lägre intensitets nivå. Men det är så det är, livet går upp och ner och ibland är det tråkigare stunder bland allt det roligare.

Nåväl, till vardagen i höstiga Helsingfors. Jag har börjat studera ett mastersprogram och måste säga att jag är rostig i skrift och tal. Det som har varit roligaste observationen är lunchen. Jag har aldrig studerat i Finland och i Sverige har alla alltid med sig matlåda till lunch men här är det superbilliga studentlunchen som gör att det är precis som att vara tillbaka i gymnasiet och grundskolan. Allt från brickorna till trevliga kökspersonalen påminner mig om dom bästa stunderna i skolan, nämligen gratis maten.

I och med nya vardagen i en ny stad är det också först lite ensamt. Det tar en stund att skapa nya kontakter och med finsk social kultur händer det ju inte under en natt.

Men nog kommer vi igång snart igen och jag ser framemot att se allt Helsingfors har att erbjuda från musiken till spoken word till teatern och stand up. Spännande tider vi har framför oss under höstmörkret!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *