Ung vuxen berättar

Edinburgh

Aye, here we are again

7 aug , 2017, 17.38 Rebecka

 

Jag har återvänt till Edinburgh till en 6 veckor lång arbetsgig och är igen mitt bland Fringe galenskapet. Edinburgh Fringe är världens största kultur och teaterfestival, vilket betyder att runt 3000 olika uppvisningar av teater, komedi, cirkus och dans visas runt staden i en månads tid. Själv jobbade jag förra året med biljettförsäljning i en av största teaterproduktionsbolagen här i stan och i år bytte jag till ett pyttelitet produktionsbolag som producerar 7 olika föreställningar och komiker.

Jobbet är ett 24/7 jobb. Vi som jobbar ihop, bor ihop. Vi har möten på midnatt för det är så mycket att göra på dagen. Allt måste fixas och biljetter måste säljas och det finns runt 1 miljon människor i staden. Ni kan tänka er hur hektiskt det är, men samtidigt finns det verkligen ingenting bättre.

Människorna som står på scen och jobbar inom kultur och konst är passionerade, kreativa, modiga och framförallt flitiga. Det står på scen flera gånger om dygnet och ber om dricks efteråt för att ha råd att vara här i en månad. Det sliter och skriver och hånas och hyllas och det är en energi här utan dess like.

Det är så mycket mer än bara arbetserfarenhet jag får härifrån. Jag fylls av hopp och skratt och tårar samt allt det som livet är.

Så kära vänner gå och se på teater ni.

 

En kommentar

  1. Magnus Rögård skriver:

    Hur skulle det vara med litet fotboll i motvikt till all teater. Fiska damligans mästare PK-35, Vanda från i fjol spelar UEFA:s Women’s Champions Leaguessa i Belfast enligt följande: 22.8. mot Linfield Ladies FC, 28.8 mot Shelbourne Ladies FC och 28.8. Medyk Konin. Mera här: https://www.uefa.com/womenschampionsleague/season=2018/clubs/club=2602391/index.html#/pg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *