Ung vuxen berättar

Kulturskillnader,Livet som vuxen,Skottland

Löjliga tonåringar i Skottland

29 mar , 2016, 14.23 Rebecka

 

Det senaste dagarna har vi umgåtts med en kompis kompis från Helsingfors. Hon var och reste runt hela brittiska ön och hade nästa hållplats här i Edinburgh. På fredag sågs vi och när kvällen började dra till sitt slut fick vi tyvärr bli vittnen för ett väldigt svagt bråk mellan ca 15 tonåringar. Det var inte Edinburghs bästa sida hon fick se.

Tonåringar slogs verkligen och knytnävarna flög genom luften utanför en McDonalds. Vakterna försökte få dom att lugna ner sig och få bråket under kontroll. Vi stod längre borta tillsammans med en annan vakt som jobbade på KFC.

En av anställda på KFC berättade att samma grupp bråkar varje helg och att detta var redan andra gången de härjat under samma kväll. Tydligen fanns det en kamera utanför McDonalds och polisen hade redan en gång varit där och stoppat bråket. Numera kan det inte servera tonåringarna för det bara startar bråk eller söndrar något eller kallar de anställda oförskämda namn. På grund av att de fått porta ungarna har föräldrarna då ringt och skällt ut de anställda om varför deras barn inte mera får äta fettiga friterade kyckling bitar och dricka sockerdryck.

Vakten vi stod med var från Afrika, anställda som vi pratade med var från Öst-Europa. Vakten bara skakade på huvudet och sade: Det har haft allt, varför beter det sig såhär?

Tänk att vara så uttråkad och understimulerad att det mest spännande som händer är att bråka varje fredag utanför en snabbmatsrestaurang och sedan tjafsa med polisen.

Jag tänker inte skylla på hormonerna, för det borde finnas någon del i hjärnan som säger att detta inte är vettigt oavsett hur hormonell du är och hur mycket du än fortfarande håller på att växa till en vuxen människa.

Till tonåringar som dessa vill jag bara säga: Skaffa en hobby. Bara gör det. Som till exempel boxning.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *