Ung vuxen berättar

Edinburgh,Livet som vuxen

Mina pengar är i Thailand

9 Nov , 2015, 17.03 Rebecka

 

Försöker ju alltid hålla en positiv attityd MEN måste erkänna att förra veckan var generellt en dålig upplevelse. Den största bajsbollen som kastades mot mitt håll var att mitt finska bankkort har kopierats och mina sparpengar är borta.

Det finns förstås en längre historia bakom detta. Det finns nämligen en bankomat bredvid hostellet vi bodde i. Vi använde bankomaten första veckorna och förstås var det våra inhemska kort som användes.

Livet gick vidare och runt slutet av september fick vi ju våra skotska bankkort och vi använde dom.

I mitten av oktober berättade en kompis från hostellet att någon från Indien hade tagit ut 100 pund med hennes bankkort enligt hennes kontoutdrag. Hon hade ringt polisen och det hade hittat en maskin som var fast i bankomaten. Hon berättade då att de sporadiskt fått klagomål av folk om att bankomaten hade snott pengar och att detta pågått en längre tid. Vi kollade förstås genast allt och alla kort som vi hade och kom till slutsatsen att allt väl på jorden. För att det var redigt över en månad sen vi senast använt bankomaten tänkte jag naivt att det var ganska lugnt.

Men ack va barnsligt av mig. Förra veckan gick jag då och kollade internetbanken efter en längre paus ( till mitt försvar har jag inte använt kortet på ett tag och det är frågan om mitt sparkonto så det skiljer sig ju mycket i sin användning i jämförelse med mitt dagliga skotska bankkort ) och till min stora förvåning var kontot tömt och någon hade gjort en hel del kontoutdrag i Thailand.

Snabbt som blixten ringde jag Ålandsbanken ( tänker göra smygreklam ) som jag har varit kund hos sen år 2010 och älskat varje dag sen dess. Fick fantastisk service och hjälp, som vanligt, och kortet blev spärrat samt alla blanketter mailade till mig. Fick sen äran att prata med skotska polisen som verkade lite förvirrade om hur polisanmälan skulle göras i detta fall. Fick också berätta hur ”Ålandsbanken” skrivs vilket var ganska skoj.

” Swedish O. It is an A with a small ring on top, sort of like a small halo. One could call it an angel A ”.

Fick sedan ett nytt samtal av polisen på lördag med tusen ursäkter för det hade lite sabbat hur det skall hantera ärendet. Men trots det lilla misstaget är allt på gång igen och imorgon skall jag få besök av polisen.

Det sjukaste med hela händelsen var verkligen påminnelsen om hur otroligt lugn en människa kan vara inför en vad jag skulle kalla ganska stressfull händelse. Jag har förlorat ca 60% av min egendom. Borta. Visst jag grät till min tvillingsbror som konstaterade mest att alla är i liv och visst det suger men problemet kan lösas. Satt resten av dagen och skyllde det mesta på mig själv och hur klantig jag varit med att kolla kontot och stickade aggressivt en scarf som blev jätteful. Blev också arg på att allt skett i Thailand för såg framför mig en tjuv med en pina colada i handen på en sandstrand.

Men nu är allt lugnare och jag anser att jag kan ta två steg ifrån händelsen och skriva om det här. Vi får se hur polisbesöket går och tänkte generellt skriva bara en text om pengar och hur olika våra relationer är till det monetära systemet. Men det får vänta för nu måste jag göra om den skitfula scarfen för det är ingen som kan använda den.

Lugn och fin. Dina tankar är som en fors. Fast inte riktigt. Mer som en storm av ilska.

Lugn och fin. Dina tankar är som en fors. Fast inte riktigt. Mer som en storm av ilska.

En kommentar

  1. Lina von fiskmås skriver:

    <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *