Ung vuxen berättar

Bostad,Edinburgh,Livet som vuxen,Skottland

Vuxenhet och vår värmepanna

12 Nov , 2015, 11.59 Rebecka

 

Om ni har fått nöjet att prata med nordbor som flyttat till Stor-Britannien brukar det ofta dyka upp två klagomål: Heltäckande mattor och varm vattnet. Här värms ju lägenheter oftast med gas som regleras i en ”boiler” alltså en vanlig värmepanna som kan verka lite utomjordiskt för en höghusmänniska från Norden.

För det första hur hushåll värms upp här och i Norden och världen är ett mysterium för mig. Vårt barndomshus värmdes med ved och ibland med olja och det är det jag vet om hur hus värms upp. Som den bortskämda unga människan jag är har jag sen glidit runt från ett central värmt höghus till ett annat så när vår brittiska hyresvärd sade orden: ” Here is your boiler ” stannade mitt hjärta till av skräck.

” Vad gör jag om den går sönder? Hur funkar ens den? Vad är det där för knapp” var tankarna jag fick. Men när vi flyttade in fanns det inga problem och vi har det väldigt varmt och skönt i lägenheten tack vare den.

MEN några dagar sen märkte jag att vattentrycks mätaren visade noll och det kunde ju inte vara bra. Jag mailade företaget och som svar fick jag: ” Ja du måste släppa in mer vatten och höja trycket. Här får du två YouTube videoklipp om hur du gör det ”. Paniken växte.

” YouTube? Tänk om den går sönder nu? Tänk om jag sabbar detta? Mina händer är vana vid kontorsarbete det senaste åren, hur öppnar jag ens en skruv? ”

Jag fick sen tassa iväg och köpa en skruvmejsel och efter en lite längre kamp med muttrarna ( som satt fast så hårt ) lyckades jag tillsammans med personen på YouTube klippet fixa vår värmepanna. Det var faktiskt väldigt lätt men som vanligt handlade det mer om rösterna i huvudet än något annat. Jag tvekade aldrig att jag inte skulle kunna fixa det rent praktiskt jag är ju ganska händig, det var mer paniken om att en ny skulle kosta över £1000.

Ni kan alla tycka att detta var världens mest löjliga grej men har faktiskt inte varit såhär stolt över mig själv på länge. Jag har en känsla att jag skulle kunna fixa vad som helst i hushållet nu, vilket kanske är en överdrift. Varje gång jag ser på batterierna ( elementen ) är jag lite stolt.

Livets små glädjen mina vänner!!

 

En kommentar

  1. Lina von fiskmås skriver:

    handy as fuck!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *