Ung vuxen berättar

Bostad,Edinburgh,Livet som vuxen,Skottland

Adjö Hostel – Hej IKEA

20 okt , 2015, 15.47 Rebecka

 

Vi har flyttat från de snorbilliga hostellet med blandade känslor av vemodighet och glädje. Jag och Amanda bor numera i en två sovrums lägenhet som befinner sig ca 15 min bussfärd borta från stan. I och med vårt flytt har vi varit lite ledsna för hostellet hade faktiskt blivit vårt hem med de bra och dåliga sidorna. Men som receptionisten Tom sade när jag checkade ut: ” It’s good to go away on a high than on a low ”.

I och med ett nytt hem kommer ju per automatik ett besök till IKEA, fast lägenheten vi har är färdigt möblerat. Vår roomie från hostellet Emelie hade också ett starkt behov av ett IKEA besök och vi slog ihop våra krafter och tog oss an ett äventyr.

IKEA var faktiskt helt identiskt med alla andra ikeor jag någonsin besökt. Det är ju det som är skrämmande och tråkigt samtidigt som det är skönt och bekant med multinationella jättar som IKEA, du vet alltid vad du får.

Det som var märkligt var att jag inte hittade en skoställning, mest på grund av att folk är äckliga här och går omkring med skor inomhus.

Nåväl nedan följer bilder av vårt äventyr.

 

Precis som i Raisio och Göteborg.

Precis som i Raisio och Göteborg.

Lingonsaften var något så fruktansvärt äckligt.

Lingonsaften var något så fruktansvärt äckligt.

Emelie var urlycklig över att hon hittade kaktusar.

Emelie var urlycklig över att hon hittade kaktusar.

Dagens resultat på ikea + Emelies kaktusar

Dagens resultat på ikea + Emelies kaktusar

Ett till konstprojekt med Emelies kaktusar.

Ett till konstprojekt med Emelies kaktusar.

Här är resultatet på Emelies IKEA besök och orsaken vi åkte: Belysning till bilder av kungafamiljen + kaktusar.

 

Här är resultatet på IKEA besöket för Emelie: Belysning till bilder av kungafamiljen + kaktusar.

 

Det blev väldigt mycket hybris kring kaktusarna och jag tycker nästan lite synd om de nya roomates som skall dela rum med Emelie för hennes helgon dekor för bilderna på kungafamiljen och en säl är nästan lite skrämmande. Men kanske de kan uppskatta de komiska värdet i hur absurt det faktiskt är. Det gör jag i alla fall.

 

4 kommentarer

 1. Jenny, den edinburgska finlandssvensken skriver:

  Roligt, jag var där i söndags pga akut Nordisk saknad och flera av mina kollegor var där. Min bild ser identiskt ut som din, så var ni också på söndan? Hursomhaver, ursäkta att jag ännu inte har kontaktat dig angående en träff. Tror det var Londonresa och förkylningar och grejs som kom på just då och så glömdes det bort men snart så!:)

  • Rebecka skriver:

   Vi var där faktiskt på en måndag och där var fullt med folk, kunde knappt tro det!
   Jag försökte skapa en finlandssvenskar i Edinburgh grupp MEN tydligen måste jag då bjuda in en person i alla fall eller något sånt ( gav dock ganska snabbt upp så kan vara att min inkompetens gjorde det ) men om du blir min kompis på FB så kan jag skapa sån grupp 🙂

 2. Stina B-J skriver:

  Jag hoppas att vad receptionisten Tom sade vid ert avsked var ’ it’s better to go away on a high than a low’.

  • Rebecka skriver:

   Klassiska misstaget mellan then och than erkänner jag felet på 😀 händer för ofta.
   Tyvärr hörde jag Tom säga good och inte better men som vi alla vet uttrycks inte alla saker i dialekter på ”korrekt” sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *