Ung vuxen berättar

Edinburgh

Konst och galenskaper

10 aug , 2016, 00.46 Rebecka

 

Årets FRINGE har ju börjat med pompa och fyrverkerier för en vecka sedan. Jag har stora nöjet att jobba i hjärtat av allt i daglig kontakt med artister, publiken och med producenterna bakom konstverken som framförs under hela 28 dagar.

För er som inte vet vad Fringe är, är det en av världens största kulturfestivaler. I en månads tid kan folk uppleva hundratals teaterpjäser, stand up och poesi som framförs på tiotals olika platser omkring staden. Det finns allt från gratis shower med baby komiker till rutinerade artister som Alan Cumming och komiker som Michelle Wolf. Men det som slår i hjärtat av allt är upplevelsen av något nytt. Som vår pressmanager sade: Gå och se något nytt.

Befolkningen i staden dubblas och det känns. Bussarna åker nästan dygnet runt och barerna är öppna till minst klockan fem på morgonen från vanliga två. Det är nästan omöjligt att gå mitt i staden utan att knuffa till en kamera som en amerikansk turist försöker använda för att ta en selfie med en hundstaty och priset på en öl har gått upp med runt £1.

Men mitt i kaoset är det något helt ofattbart. Konstnärerna är här för att visa upp sina verk, det är här för att prova något nytt, för att ta risker, provocera och att bara ha kul. Folk som jobbar här kommer ofta tillbaka och människor skapar vänskaper och band med varandra under en hektisk och galen månad. Det konstigaste du kan tänka dig finns här samt juvelerna som ingen ännu sett.

Och jag måste säga att jag sakta men säkert börjar bli galen samtidigt som jag aldrig vill att detta skall ta slut. Ens hjärta slår i takten av en stad som vaknat till. Under året sover Edinburgh men nu under augusti månad blomstrar hen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *