Ung vuxen berättar

Arbetsmarknaden,Edinburgh

Första veckan år 2016

10 jan , 2016, 15.52 Rebecka

 

Igår kämpade jag mot årets bakfylla nr 2 efter en personalfest på fredag kväll. Torsdag var sista jobbdagen på marknaden och nu är jag tillbaka i jobbsökandet.

Det var ganska tillfredsställande att få riva ner marknaden. Alla timmar som vi hade stirrat på allt som enbart kan beskrivas som Jul på Knark, var det väldigt skönt att få riva bort röda väggarna och slänga iväg genmanipulerade julgranarna.

En av det sista sakerna som vi fick äran att göra var att sopa bort all småskräp på leriga, gödsel fyllda marken. Vi tog tag i en borste och lastade skithögen på en skylt som innan stått på sidan av en av biljettskjulen vi jobbat i. Genast när jag lyfte bajshögen kändes det otryggt, men optimistiskt tänkte jag att nog borde jag klara mig till sophögen.

När jag kom fram till soporna var högen väldigt stor och jag fick helt enkelt slänga skiten på högen i en rörelse som säkert är en motionsövning i cross fit. När jag tog fart och slängde iväg skräpet förstod jag genast mitt misstag. All gödsel, lera och skräp föll rakt ner på mitt ansikte och kläder och där stod jag och luktade plötsligt ännu mer skit. Ett passande sätt att sluta jobbet. Ett sista mittfinger från Julen 2015.

Men det var min introducering till jobbsökandet och nya svängar. Jag torkade av skiten med min jackärm och fortsatte jobba helt enkelt och duschade först flera timmar senare.

En mörk bild på något som innan var magiska Santaland.

En mörk bild på något som innan var magiska Santaland ( a.k.a Satanland ).

En lapp som var på väggen i magiska SantaLand ( a.k.a Satanland )

En lapp som var på väggen i magiska SantaLand ( a.k.a Satanland )

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *