Ung vuxen berättar

Edinburgh

Ingenting hände på nyår

4 jan , 2016, 11.40 Rebecka

 

De första fyra dagarna av januari har gått i liknande spår som åren innan. Första dagen på året var en kamp mot bakfyllan och dagarna efter det kunde bara bli bättre. På själva aftonen fick jag se hur Edinburgh sprängde till med fyrverkerier. Det som var en uppfriskande skillnad från nyåren i Finland var att ingen gnällde om att ”deras skattepengar” sprängs i luften.

Den finländska sidan av mig började visa sitt huvud och jag fundera då på frågan om pengarna kunde ha lagts på annat? Ja det kunde det. Skillnaden mellan Åbos mini fyrverkerier och Edinburghs diarré av färg och sprängningar på himlen är att Edinburghs nyårsfirande besöks av tusentals människor från olika håll i världen. Och det som största delen av det som besöker har gemensamt är att det har pengar.

Utöver fyrverkerierna var en av de mest imponerande sakerna på nyår att städningen av staden skedde såpass snabbt och effektivt att dagen efter såg det ut som ingenting hade hänt.

20160101_000020

Dålig bild av bakhuvuden på människor.

 

 

En kommentar

  1. Jenny, den edinburgska finlandssvensken skriver:

    Hej! Nu tycker jag äntligen att det är dags att vi bokar in en träff. Har haft lite tungt på senaste så har inte orkat vara social men jag tror och hoppas att 2016 ska bli bättre! Jag antar att du ser min e-post här så du kan ju skriva nån rad om du har lust!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *