Ung vuxen berättar

Okategoriserade

Bäck in Finland

27 apr , 2017, 14.39 Rebecka

 

Nu har jag landat tillbaka till Moderlandet. Efter en par veckors resande omkring har jag kommit hem utan en resväska och 0€ på kontot. Efter mitt senaste jobb i Adelaide åkte jag tillbaka till västkusten Perth och fortsatte sen på en ca 3 veckors resande omkring Australien.

Först åkte jag till Melbourne och träffade ett par kompisar samt utnyttjade International Comedy Festivalen som pågick. Jag såg ett par väldigt roliga komiker som Neal Portenza, Mae Martin och Josie Long. Tyvärr missade jag en av mina favoritkomiker Romesh Ranganathan för hade planerat en färd på The Great Ocean Road. Jag tog en buss från Vline som kostade 37$, vilket inte alls var ett dålig pris med tanke på hur vacker och lång färden var. Jag stannade i Port Campbell i två nätter, vilket var en liten by med lite att göra men med ett superfräscht hostel. Efter mina två nätter i lilla byn åkte jag till Warrnambool och stannade där under påskhelgen. Warrnambool är en lite större stad och hade det väldigt trevligt under min vistelse där. Det fanns en hel del att se när det gäller sjöfärd och skepp som sjunkit vid kusten och var väldigt bra surf ställe.

Min resa fortsatte vidare upp till norra delen av Australien till Cairns. Flyget tog runt 4h från Melbourne och var ett sista minuten flyg och därför relativt billigt på runt 80€. I Cairns insåg jag snabbt hur turistigt stället är. Staden ligger bredvid The Great Barrier Reef och lever på turism. Det fanns massor av backpackers och påminde lite om Mallorca med all fest och röj. Det var lite av en överraskning efter ett par veckor av lugn i småstäderna. Personligen var Cairns inte en av mina favoritställen men hittade trots det fina ställen att se och saker att göra.

På måndag började jag då min resa tillbaka till Finland via Singapore och Tyskland. Efter svettiga 30h i flyg och bussar kom jag hem och tyvärr fick jag då veta att mina resväska inte följt efter utan stannat i Singapore. I min t-shirt och med mitt svettiga hår efter att ha suttit i flygplan och flygfält i nästan två dagar stod jag på busshållplatsen i Helsingfors i +4 grader och väntade på bussen till Åbo. Det var ingen idé att bli sur på resväskan för den kom snabbt två dagar senare med posten och ingen skada var gjord.

Nu försöker jag samla ihop mig för jet lagen är förvirrande. När jag åkte till Australien kände jag inte av den alls men nu på tillbaka resan känner jag mig helt slut i kroppen. Men snart är mitt huvud i Finlands rytm igen, det får bara ta sin lilla tid.

Ett fyr från Warrnambools Flagship Village som är ett museum.

En av sevärdeheterna från The Great Ocean Road

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *