Ung vuxen berättar

Arbetsmarknaden

Att söka bostad i Adelaide

24 feb , 2017, 02.41 Rebecka

 

Jag har nu lämnat Perth tillfälligt för en månads jobb i Adelaide. Det var ett 3h flyg hit till södra delen av Australien och en 2,5h tidsskillnad. När jag kom till staden i söndags tog jag mig in på ett hostel och på måndag började jag leta efter ett rum att hyra.

Från våra upplevelser i Edinburgh tog det runt 2 månader att hitta en lägenhet att hyra. Ångest kröp fram när jag såg att varje annons sökte efter en långvarig hyresgäst. Jag bestämde mig att skicka meddelande åt folk oavsett deras önskan om en långvarig gäst. Flera svara nej tack men det fanns ännu fler som ville träffas. På en dag lyckades jag få in tre visningar och nu efter fyra dagar har jag flyttat in hos en ensamstående mor och hennes son 20min från stadens centrum.

Jag är fortfarande väldigt förvånad över hur mycket erbjudanden det fanns och hur snabbt allt gick. Adelaide är i samma storlek som Stockholm och alla vet hur förfärlig bostadssituationen är där ( kanske det var det som Donald Trump syftade på i hans tal). Jag blev också förvånad över hur snabbt folk ville träffas och hur avslappnat möten varit. Det fanns inga frågor om mina finanser, jobb eller något generellt ifrågasättande om jag kunde betala eller hur länge jag skulle stanna i staden. Allt viftades med ett: ” It’s allright mate, we will see how it goes ”.

Ja, vi får väl se hur det går helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *