Ung vuxen berättar

Arbetsmarknaden,Finland

Vad gör du i livet?

2 jan , 2017, 10.02 Rebecka

 

Nyåret har gett en blandning av löften och förhoppningar av nya vindar samtidigt som min bror suckade igår i sin post nyårsfest tillstånd: Rebecka nej, vi behöver faktiskt inte göra ett skit idag. Världen är en skön blandning av förändringar och saker som verkar aldrig förändras och igår tänkte jag på denna blandning samtidigt som jag bar på frysta pizzor till slagna krigare.

Själv skall jag åka om en vecka till Australien och det är väldigt nervöst. Jag har aldrig lämnat Europas varma famn och tycker att en flygresa på 2h är redan lite för mycket. Jag kommer att jobba på en teaterfestival så det är inte bara semester från slaskiga och kalla Finland.

I och med mitt jobb i Lappland fick jag träffa andra unga vuxna som också letar efter sin plats i världen. Största delen visste inte riktigt vad det skulle göra eller var det riktigt skulle bosätta sig, men många hade önskemål om att hitta ett jobb. Men det som var väldigt perspektiv vidgande var alla som bodde i Lappland men som säsongsarbetade här och där. Flera jobbade uppe i norr tills april och åkte sen iväg till Europa på en blandning av semester och jobb. Jag har inte innan stött på en sådan livsstil hos folk i Finland, vilket säkert har med min umgängeskrets att göra, vilket var väldigt roligt. Jag kände mig mindre ensam i en sorts virrig livssätt där jag åker omkring och vet inte riktigt vart jag hamnar. Det kändes bra att inse att ett jobb från 9-17 på ett kontor inte är det ända jobbet som finns.

Mitt liv är lite som en propell på en Viking Line färja, det går framåt men utan att se vart. Och som på Viking Line är det viktiga att leva för stunden. Rädsla för nya upplevelser och att söndra sitt beteendemönster sitter kvar hos oss alla men bör söndras. Vi vet kan omöjligt veta vad som står bakom hörnet i livet men det vi vet är att något hemskt och något underbart kommer alltid att hända och det är väl att bara acceptera det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *