Ung vuxen berättar

Finland

En 23,5h resa genom Finland

21 Nov , 2016, 16.39 Rebecka

 

Jag har nu överlevt en 23,5h resa från södra Finland där regn och slask är lika med vinter, till norra Finland där tomtar och rika turister bor. Tyvärr har jag ingen bild av Lappland just nu, men lovar att dela med mig när tiden är mogen.

Tänkte berätta kort om min resa, som var full med humor samtidigt som den visade den finaste sidan Finland har att erbjuda. Min resa började klockan 21.25 från Åbo mot Tammerfors på lördag kväll. Otroligt nog var jag förvånad av att dela vagnen med massa fyllon, vilket jag borde inte ha varit med tanke på att det var lördag kväll.

Efter att ha lyssnat på Pasi försöka ragga på en medelålderskvinna i två timmar, fick jag vänta på järnvägsstationen i Tammerfors på mitt nästa tåg i två timmar. Tiden blev inte lång för jag fick beskåda en vuxen man rulla omkring på golvet samtidigt som han skrek: FACEBOOK, FACEBOOK. Efter underhållningen som lätt var värd 12 poäng i Eurovision, fick jag kliva på tåget mot Rovaniemi.

Jag måste säga att jag undrar över priser här i världen ibland. För min resa från Åbo till Rovaniemi kostade bara 35e MEN min resa med buss från Rovaniemi till Saariselkä kostade 50e. Jag kan inte förstå logiken bakom det, för det är definitivt inte bränslet som avgör då priset.

Nåväl, när jag kom till Rovaniemi satt jag mig ner på ett café och tog en kopp kaffe. Utan att tänka på saken mera såg jag folk stiga på en buss mot Saariselkä 45min innan min resa mot samma destination skulle börja. Jag undrade lite över detta men såg sen bara när bussen åkte.

Klockan 11:45 stod jag då snällt vid perrongen där bussen skulle åka, men ingen buss fanns där. Jag pratade då med en till person som verkade vänta på samma buss och vi diskuterade hur sen en buss kan vara. Vi fortsatte att vänta snällt tills vi började bli oroliga och bestämde för oss att ringa bussföretaget. Vi blev vänligt informerade om att vi stod på fel hållplats och att vi fick åka med nästa som gick 5,5h senare.

Inte gjorde det något, vi ringde till arbetsgivaren och informerade över vår försening och väntade snällt i Rovaniemi på en kinesisk restaurang.

Vi var då i kalla och vädigt mörka Saariselkä vid 21.00, det vill säga en bra 23,5h efter att jag börjat åka från Åbo. Fast en det har varit en lång början till mitt lilla juläventyr här uppe i norr, tror jag starkt att det kommer att bli en otroligt rolig månad!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *