Ung vuxen berättar

Politik

Migränen som inte tar slut

11 Nov , 2016, 16.45 Rebecka

 

På söndag kände jag en spänning i tinningarna som spred sig runt hela mitt ansikte. På måndag fortsatte samma huvudvärk och jag började också att må dåligt. På tisdag blev en apelsin vald till president för en av världens största ekonomiska, militära och politiska supermakter. Som ni kan gissa har inte migränen släppt ännu heller.

År 2016 fortsätter att vara en av världshistoriens konstigaste år med märkliga politiska beslut vars konsekvenser är väldigt otydliga. Besluten som har tagits har också väckt diskussioner kring media bubblor och politiska bubblor som vi lever i samt huruvida demokrati faktiskt är något bra i slutet av dagen. Sidodiskussionerna som besluten väckt är värdefulla och bra att följa då det är något som berör oss alla.

Vi lever i bubblor och låter vissa medier påverka oss mer än andra. Vi vill inte läsa om åsikter som motsätter våra då det får oss arga och frustrerade. Men nånstans måste vi lära oss att göra det för dom åsikterna kommer inte att försvinna bara för att vi blundar för dom. Däremot finns det ju en stor skillnad mellan en politisk åsikt eller en ideologisk åsikt som avviker från ens och något som kan klassas som hat retorik. För det är fortfarande och jag hoppas att det kommer alltid att förbli fullständigt oacceptabelt att döma en folkgrupp eller individ enbart på grund av hens hudfärg, religion, etnicitet, sexualitet, könsidentitet och funktionalitet.

Mot en ny morgon, världen går vidare och formas samtidigt som den aldrig ändras.

Keep calm and move on.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *