Ung vuxen berättar

Arbetsmarknaden,Finland,Livet som vuxen

Arbetslös och hopplös på TV

7 Nov , 2016, 11.23 Rebecka

 

För några veckor sedan var jag med i ett program som Yle gjorde om arbetslösa finlandssvenska ungdomar. Nu visas programmet och ironin är ju att jag faktiskt fått jobb i Lappland, men oavsett är det värt att se och ni kan gör det här.

Mitt nya jobb är i Saariselkä, mitt i ingenstans och jag kommer att jobba där en månad som en julguide. Om någon då fått en dålig present kan klagomålen skrivas i kommentarsfältet, men skall försöka göra alla nöjda.

Som en kommentar om programmet tycker jag att det är väldigt bra gjort men den har delvis en negativ underton. Experterna är lite för deprimerande för min smak då jag är av den åsikten att sakerna är väldigt bra i vårt land. Men jag förstår oron om utvecklingen i samhället och politiken och att det inte skall tas med en lätt attityd, det är ju trots allt expert på ämnet.

Om ni inte orkar se hela programmet kan jag tipsa om att i slutet finns en kort bild om min katt i en sombrero hatt och att se det glädjer upp vilken måndag som helst.

Bilden ovan är tagen av Eppu Tuhkalainen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *