Ung vuxen berättar

Finland

Fettis fredag

23 sep , 2016, 20.53 Rebecka

 

Idag besökte vi våra morföräldrar i Hangö. Vi hade med oss gott fikabröd och piispanmunkkin, som visas i bilden. Att besöka Hangö väcker alltid glada minnen av soliga sommardagar där glassarna var enorma och vattnet kallt. Men saker ändras ju och Hangö är inte mera som det var i mina barnben.

När något blir annorlunda kan en person reagera på olika sätt. Något nytt kan skapa rädsla, men det kan också väcka spänning. Då när vi först kom till Hangö i slutet av 1990-talet var ju allt lite dött. Staden blev tom när hösten kom och på sommarn var det mer liv men inte alls som det är nu. Numera finns det ju nya byggnader, nymålade hus och det nyaste som sker är byggandet av ett spa.

Hangö har ju alltid varit en sommarstad och det är ju inget konstigt med det, alla uppskattar inte kalla vindarna från havet som sveper på vintrarna. Men det finns något konstig med att det står splittrans nya lägenheterna obebodda största delen av året. Det kan vara att jag är för praktisk och finner ingen riktig funktion i att ha en lägenhet som inte används.

Nåväl min kärlek för Hangö slår hårt i hjärtat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

och så gör även min kärlek för mina fina morföräldrar som alltid lyser upp dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *