Ung vuxen berättar

Skottland

Highland games och drottningen

10 sep , 2016, 00.31 Rebecka

 

Förra veckan var vi på äventyr i Högländerna eller Highlands som det heter på utländska. Jag, min tvillingsbror, min kompis Amanda och vår australiensiska vän Emilie åkte upp till Braemar Gathering som är det största eventet i högländerna där även drottningen Elizabeth närvarar årligen. Vi kände oss lite underlägsna i kungligt närvaro, som tack och lov skedde på långt håll, för efter en natt ute i naturen fanns det inget kungligt i vårt utseende.

Vi åkte på fredag upp till Ecocamp Glenshee som är en jättemysig plats där en kan hyra små träd kojor för att övernatta i. Vi fick sova på madrasser och hyrde också sovsäckar. Det var helt fantastiskt och vi alla älskade att bo där. Det var som att sova i tält men vi slapp att faktiskt äga ett tält och släpa med oss utrustning samt annat. Det fanns också åsnor, lamor, kycklingar, kossor och ankor som bodde nära lägret eller i samma område vilket var väldigt roligt.

bild17

På lördag efter en lugn natt i kojan åkte vi upp till Braemar där själva spelen tog plats. Highland games är en sorts samling av diverse spel där stora män i kilt tävlar mot varandra. Männen i kilt tävlar i olika styrketävlingar från dragkamp till en kastning av en stor stock eller caber tossing som det heter. Det fanns också barn som tävlade i highland dans, spelning av säckpipor och även löpning fanns på dagordningen. Det fanns helt enkelt massor av olika saker att tävla i.

bild8

För det mer snuskiga i sinnet kan jag informera att männen i kilt bar på korta shorts under kilten som ofta flög upp.

bild4

Vi var redo för en hel dag av att beundra atletisk prestation.

bid7

Flera av tävlingarna skedde samtidigt och bredvid varandra, vilket ledde till att det aldrig fanns en tråkig stund.

bild5

Det fanns även en helt del annat att se utöver spelen, som gin baren.

bild6

Jag såg det även passande att äta mellanmål i gin baren.

bild12

Runt 100 säckpipor kom gående in innan drottningen kördes in. Ett ödmjukt inträde.

bild9

Drottningen kördes in i en Bentley tillsammans med hennes man och hennes son. Som ni kan se var vi väldigt nära och använde inte alls zoomen när bilden av henne togs.

bild14

bild13

Min personliga favorit i hela tävlingen var caber tossing, där en stor stock lyfts upp och den måste kastas fram och den måste landa så nära klockan 12 som möjligt. Det var också den enda grenen där publiken vaknade till och faktiskt hejade för annars höll sig folk ganska tysta och väl beteende i drottningens sällskap.

bild16

Efter en dag i tävlingarna åkte vi tillbaka till vår koja och grillade. Bilden representerar sommaren då vädret kan varierar från varm sol till regn och allt emellan men trots det finns det ingen som kan vara sur för sommaren är ju kort.

Dessutom finns det inga mygg i Skottland och jag kan svära med heder och samvete att jag tar regn vilken dag som helst så länge jag slipper myggen.

Men för att sammanfatta vårt äventyr kan jag säga att det var en av det bästa sakerna vi gjort i Skottland och något så oerhört roligt. Vyerna var fantastiska, spelen roliga och ginet smakade gudomligt. Vad annat kan en människa behöva?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *