Ung vuxen berättar

Edinburgh

En uppfriskande påminnelse

8 sep , 2016, 12.33 Rebecka

 

I fredags kom min tvillingsbror på besök och vi har åkt omkring i the Highlands och turistat och landat nu i Edinburgh. Det har varit otroligt skönt att njuta av högländernas friska luft och fantastiska vyer. Men nu har verkligheten kommit fram men utan dess sedvanliga ångest. För fast jag vet att jag återigen står arbetslös och skall sova på min brors soffa är jag faktiskt lugn som en gurka.

Som sagt av någon helt ofattbar orsak är jag inte alls panikslagen, rädd, ängslig eller ångestfull över min arbetslöshet eller allmänna ovisshet över framtiden. Jag har varit i denna situation flera gånger och inte ens min snabbt försvinnande bankkonto får mig rädd för jag vet att jag kommer att klara mig. Samtidigt har jag en sorts plan för jag vet att i augusti nästa år kommer jag igen att vara i Edinburgh under Fringe. För faktiskt om 11 månader vet jag var jag kommer att vara och var jag kommer att bo och det är något nytt från att inte veta något alls. Utveckling.

Nu skall jag visa Edinburgh till min bror som har varit förlamad av Skottlands skönhet i flera dagar och kommer fortsätta att vara det för det är faktiskt väldigt fint här. Det är snabbt en blir van vid sina vyer och uppskattar inte dom så det är väldigt roligt att bli påmind om sin omgivning och hurdan bra tur en haft i livet.

 

 

2 kommentarer

  1. Ella skriver:

    Hoppas jag inte lägger näsan i blöt eller så, men har du valt bort Sverige för mer än bara arbetsmarknadens skull eller var det där skon klämde?

    Jag upplever att mycket har hänt på den svenska arbetsmarknaden bara det här senaste året, speciellt bland svenska myndigheter där det anställs i rekordfart. Jag är övertygad om att du skulle kunna få jobb på tex AMS. Speciellt på osexiga orter. Chill jobb ok lön. Om det är det du vill alltså. Finland kanske lockar av många fler skäl.

    • Rebecka skriver:

      Nämen det är ingen näsa du lägger i blöt, alla frågor är välkomna! Jag har valt bort Sverige mer på grund av personliga skäl och arbetsmarknaden hade nog inget med saken att göra för ville helt enkelt inte bo där mera. Bodde där i 4 år och kände att det var nog 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *