Ung vuxen berättar

Finland,Livet som vuxen

Sökandet efter lugn och frid

12 jul , 2016, 00.30 Rebecka

 

En stor livsläxa vi alla lär oss är att känna den person du är och hurdan du är. En stor insikt jag fått på senaste tiden är hur lite jag uppskattar oljud, människomassor och storstäder. I mina tonår trodde och hoppades jag, att jag var en person som uppskattade storstadsbuller och när det hände saker, fast jag aldrig besökt en storstad med avvikelsen av semestrar till Stockholm. Men numera kan jag stolt säga att jag är en person som föredrar natur, tystnad och lugnet.

Det har tagit en stund att acceptera faktumet att i mitt innersta hoppas jag att bli en gammal tant som bor på landet. Det är ju inte riktigt ”coolt” att ogilla hög musik, ljus och händelserika helger. Det är därför jag numera åker helst ut från stan varje chans jag får till något lugnare ställe där höjdpunkten är naturen och lugnet som tar över en när en kan fritt rapa vid en tyst fält där den ända dömande blicken är den kossorna ger en.

Det kan vara uppväxten i Finland som gjort att ens själ känns i obalans när naturen saknas omkring en. Vi blir ju uppfostrade med en väldigt stor respekt för naturen. Det är ju en kombination av vår uppfostran och personlighet som gör oss till det personer vi är och i mitt fall är att rapa bland kossor en del av den jag är. Eller så börjar jag bara bli gammal. Vem vet, men oavsett kan ni i framtiden hitta mig på en öde ö i en liten stuga med för många katter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *