Ung vuxen berättar

Skottland

I välgörenhetens namn

8 jul , 2016, 23.21 Rebecka

 

För nån vecka sedan gjorde vi ett välgörenhetsjippo med jobbet som innebar att vi blev nersänkta med ett rep ner för en bro. Händelsen ordnades av Rotary Club och det fanns flera andra grupper som också deltog och varje grupp behövde samla ihop pengar för en viss välgörenhet. Det var lite kul att bli nersänkt för en bro men det fanns lite saker som jag förstår började undra över.

Stor-Britannien har en lång historia av välgörenhet och det verkar vara alltid ett jippo eller en stor grej som händer för att samla ihop pengarna. Med vårt jippo var det som om vi var på ett löpande band. Det fanns massa människor som skulle sänkas ner och vi köade med resten av de dödliga för en 5min nersänkning där chansen att få någon okänd människans rumpa i ens ansikte när en landade var hög. Det var inte mycket ansträngning som lades till att samla de runt £3000 som gick till Alzheimers Scotland men det blev en konstig känsla för det var en del hets kring det. På dagen då vi blev nersänkta fick vi då höra att hetsen var mest där också för att företaget vi jobbar för har ett visst budgetmål som måste nås i välgörenhetens namn.

Hela välgörenheten blev då väldigt målat av hetsen att nå ett mål och med att det inte var något så himla speciellt. Det var som ett till kryss som lades bredvid en lista av saker som måste göras. Trots att personligen var upplevelsen rolig, kunde en inte sluta undra om inte alla pengarna som lades ner på jippot kunde ges till välgörenhet också. Förstås motivationen att samla pengar blev högre för vi hade ett mål som måste nås för att få utföra hela grejen och folk var mer motiverade att ge pengar för att se någon de känner bli nersänkt. Jag personligen använda meningen: There’s a chance the rope will brake. Och plötsligt fick vi in massa donationer.

I slutet av dagen var det ju värmande att få höra äldre personer säga kommentarer om att det är så glada att många samlar till Alzheimers just för de själv hade syskon, föräldrar eller vänner som led av sjukdomen.

Så oavsett gick ju allt till en bra sak och det är väl det välgörenhet är i grund och botten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *