Ung vuxen berättar

Edinburgh,Kulturskillnader

Att bo i en turiststad

6 jul , 2016, 22.53 Rebecka

 

Edinburgh är Stor-Britanniens populäraste turiststad efter London. Det betyder att ibland känns staden som om det finns två sidor på den, ena för turisterna och ena för de som bor här. Det betyder också att vi som bor här blir stoppade på gatan dagligen med frågor och bussarna är ännu mer försenade för Amerikaner inte ids läsa instruktioner på hållplatsen.

Jag har en hat-kärlek relation till turister. Jag gillar att träffa olika människorna från olika ställen samtidigt som jag svär när en stor hög människor tar en selfie mitt på gatan med en snubbe klädd som Mel Gibson från Braveheart och blockerar gatan till resten av oss dödliga.

Jag har skrivit en liten lista av stunder med turister som fått mig att rulla på ögonen, sucka djupt och skaka på huvudet.

  • ”En butterbar är riktigt jäkla gott. Det bästa jag ätit” Smaken som baken men det är bara smör och socker.
  • ”Skottlands kronjuveler ser lite skabbiga ut, jag har sett drag queens med bättre smycken” Suck.
  • ”Är det där slottet? Alltså var är tornen? ” Vi som bor här undrar också var prinsessan Törnrosa håller hus.
  • ”Var är alla kiltarna?” En kilt är en högtidsklädsel i Edinburgh. Det är inte Drottningens födelsedag varje dag.
  • ”Säckpipor låter såååååå härligt” Ja första dagen.
  • ” Varför är du inte skott? ” För att jag inte är det.

Mitt inlägg kan tolkas som väldigt bittert, vilket det delvis är, men jag vill också påpeka hur roligt det är att få träffa personer från helt andra sidan av jorden. Jag har fått prata med människor som bor i New York, Singapore, Melbourne, Los Angeles, Tokyo och flera hundra andra ställen. Jag har fått skratta med dom, hört berättelser och framförallt fått chansen att inse hur olika vi är men så lika, hur än klyschigt det låter. Och jag ser framemot att få höra ännu mer berättelser och träffa ännu mera människor för det är verkligen riktigt roligt.

Här i slutet vill jag dela med mig av min personliga favoritkommentar som har hörts oftare och oftare i jobbsammanhang. Nämligen: ” We apologize for Donald Trump. We are so sorry ”.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *