Ung vuxen berättar

Politik

En märklig helg

12 jun , 2016, 23.00 Rebecka

 

Helgen har varit fylld med märkliga händelser. Vår granne har tappat bollen och skriker nedanför oss konstant i tid och otid. Hen vägrar prata med oss när vi försöker kommunicera som vuxna och tydligen är det rätta sättet att prata genom att kalla våra andra grannar ”Arseholes” i trappuppgången.

SFP har också tappat en liten sten i vår världs patriarkala mur och valt sin första kvinnliga partiordförande Anna-Maja Henriksson . Samtidigt som en masskjutning har skett i USA i Orlando. Helgen har i princip inte varit märklig utan som alla andra veckor, en blandning mellan gott och ont och allt däremellan.

Världen kommer återigen att känna ilska, sorg och frustration. Det kommer att pekas fingrar åt alla håll. Terrorism sveper oss in i en filt av rädsla och det är det som ger makten till terroristerna. Hur klyschigt det än låter får vi inte falla i rädsla utan försöka hitta mod.

I mitt dagliga liv försöker jag hitta mod till alla mina rädslor, de små från att prata med främlingar till de stora där jag tas över av världsångest och rädsla för allt det som jag inte vet om vår osäkra framtid och den oundvikliga döden som ligger nånstans omkring oss. Att hitta modet kan vara obeskrivligt svårt, men den finns där. För med rädsla kommer mod, som med hat kommer kärlek och som med liv kommer död.

Vi kan inte låta oss bli blinda av rädsla.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *