Ung vuxen berättar

Skottland

Loch Ness

28 maj , 2016, 22.20 Rebecka

 

Min mor var på besök här i veckan och vi tog en busstur till den kända sjön Loch Ness. Vi fick i sista minuten en plats hos en av de flera företag som kör dagsturer till monstrets hem. När min mor frågade om vi skulle boka biljetter i förhand svarade jag: Äsch det är en onsdag, ingen åker dit då. Men jag hade förstås glömt att turistsäsongen är i full gång. Nåväl, tillslut fick vi två platser i en buss och var nöjda och belåtna.

Vi lärde oss att största delen av bussföretagen kör samma rutt och stannar vid samma platser för att det helt enkelt inte finns några andra vägar att köra i The Highlands. Vi stannade vid Glen coe  och körde förbi städer som Fort William och Inverness. Höjdpunkten för hela resan var ju självaste Loch Ness där vi stod och kastade ett par stenar i sjön för att se om vi skulle väcka nåt odjur. Det enda vi väckte var stressen i busschauffören och guiden som ville hålla tidsplanen.

Generellt kan jag bara varmt rekommendera upplevelsen. Visst är ju allt turistigt, det är ju en turistattraktion. Men trots det var bussbiljettens pris lätt värt pengarna i formen av det ofattbart vackra landskapet.

Nedan följer bilder av vårt dags äventyr.

Min mor vet hur en skall starta dagen.

Min mor vet hur en skall starta dagen.

Kossan som fick vara med i oändligt många selfies med turister.

Kossan som fick vara med i oändligt många selfies med turister.

DSC_0727-001

Glen Coe

Glen Coe

 

DSC_0722-001

 

Slottet vid Loch Ness vars namn jag glömt.

Slottet vid Loch Ness vars namn jag glömt.

Loch Ness

Loch Ness

Det riktiga odjuret vid Loch Ness

Det riktiga odjuret vid Loch Ness

 

En kommentar

  1. Mikael skriver:

    Heart Of Scotland Tours ser jag. Kan varmt rekommenderas….
    ”Hamish the hairy coo” is still going strong!
    Urquhart Castle heter slottet, för den som undrar.
    För övrigt kan jag säga att Loch Ness kändes bara som en enda turistfälla. Men trots det så är Högländerna helt underbart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *