Ung vuxen berättar

Livet som vuxen

Att älska din kropp

13 maj , 2016, 12.17 Rebecka

 

På jobbet har vi börjat med ett stående skämt om min ålder, för jag är nämligen 25 och det flesta som jag jobbar med är yngre. Det finns ju inget rimligt i detta då 25 år är ju inte gammalt men jag får ju bjuda på mig själv i humorns namn. Men jag började sen fundera kring hurdan jag var i 18 års ålder och kom då på hur mycket jag har lärt mig om mig själv sen dess.

En stor sak som jag har lärt mig är att acceptera min kropp.  Hela mitt liv har det funnits en löjlig skugga som fyllts av hat mot min egen kropp. När jag var 18 år var jag vältränad men trots det osäker i hur jag såg ut. Oändliga hetsen om hur en skall se ut och vad som ses som vackert bombas på oss från alla håll och kanter sen barnben i formen av reklam, tv och film. Förstås påverkar det oss och skapar nidbilder om hur vi borde se ut.

Jag brukar beskriva min kroppsform som en finsk jordbruksmamma. Jag är stadig, bredaxlad med ett arsle som täcker månen och en hud som känns som sandpapper. Att sträva då för ett ideal om en lång, smal modell som är mest ritad med en dator är ju orimligt och rent av löjligt. Det suger energin ur en och är i slutet av dagen helt egalt för att vi kommer ju att alla landa i jorden och ruttna bort i slutet av våra liv oavsett hur vi ser ut.

En så liten sak som att acceptera ens utseende och faktiskt bara älska sig själv är en enorm läxa som jag hoppas att framtida generationer kan lära sig lite snabbare än vad jag gjorde.

För vi är alla människor och utseende är bara en liten del av oss. Det är faktiskt sant att det är insidan som räknas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *