Ung vuxen berättar

Arbetsmarknaden,Edinburgh,Livet som vuxen

” Rebecka is a piece of shit ”

3 apr , 2016, 16.50 Rebecka

 

Rubriken är en direkt citat av vad min chef hade kallat mig bakom min rygg. Det handlar alltså om en chef som jag har jobbat för som städerska för att få in lite extra pengar. Min australiensiska vän Emilie jobbar för samma person och chefen gillar att prata med henne om allt och alla. Och mitt namn har varit hett på tapeten på sistone.

Chefen hade redan talat ett par onda ord om mig för Emilie och gett antyda att hen ville ge mig sparken. Jag sade då upp mig för att jag hade fått ett nytt jobb och för att hela människan är en såpass påfrestande personlighet att det känns som om jag har åldrats år i bara månader. Jag tänkte då att vi blir nog alla lyckliga om jag slutar om ingen tycker om varandra.

Men så var inte fallet för skitsnacket hade fortsatt och chefen hade då gått till Emilie och uttryckt sig lika vackert som Shakespeare: She is a piece of shit!

Emilie hade då påmint om att hon och jag är vänner och chefen hade då sagt att hon inte får säga något till mig, vilket hon förstås gjort. Men detta betyder ju att jag inte kan konfrontera chefen för då kommer hon att stå illa till.

Men som tur kom chefen till mig idag på mitt sista arbetspass och frågade om jag har tyckt om att jobba för dom. Jag svarade då att det inte alls varit bra och att jag är väldigt glad att få sluta och att jag är ganska säker på att det är chefen med.

” Nooo Rebecka I am not happy. Noooo not at all ”

Jag gav samma blick jag brukar ge min katt när han har stulit min mat. En blick som ser igenom lögner och svek. Chefen sprang snabbt iväg, precis som min katt Gunvald brukar göra.

Jag har ganska bra med tålamod och förståelse men jag klarar inte av personer med två ansikten. Dessutom gillar jag inte att bli kallad en bajskorv.

Tacka gudarna så finns det nya äventyr i horisonten och nya chefer!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *