Ung vuxen berättar

Livet som vuxen

Rädsla för allt som andas och inte andas.

16 feb , 2016, 13.33 Rebecka

 

Rädsla för nya saker är så otroligt frustrerande. En känsla som vi alla har tillsammans med ångest och oro. Ångest inför nya saker, nya upplevelser och rädsla för det okända. Själv blir jag så otroligt arg på mig själv när dessa obehagliga känslor kontrollerar en.

Som en vuxen människa borde jag ju inte sitta och vara rädd inför vad som känns som precis allt. Jag är typ orolig inför varje ny situation, nya jobb och nya människor. Jag är också livrädd att stå i centrum samtidigt som jag är en störande uppmärksamhets sökande människa och lever på det.

Finska ordet karaista det vill säga härda är något som jag tror är lite nyckeln i det hela. Nya ställen blir mindre skrämmande när en utsätter sig själv för dom. Nya människor blir lättare att träffa och nya utmaningar lättare att tackla genom att härda dom.

Men att ta det där steget och faktiskt utsätta sig för något obekvämt och nytt kan vara något så otroligt skrämmande och hemskt. Det där lilla steget känns som om den kan döda en. Men tillslut är det väl bara ett steg som inte har någon makt alls än det som en själv ger det.

Mod mina vänner, det har vi alla i oss.

Den dåliga bilden är på en bekant som modigt gick upp på en open mic och spelade en låt som han gjort. Jag skulle ha skitit på mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *