Ung vuxen berättar

Edinburgh

På en kort promenad till Arthur’s Seat

8 feb , 2016, 13.55 Rebecka

 

Förra veckan tog vi äntligen tag i att gå upp till Arthur’s Seat som är säkert den kändaste synen i Edinburgh efter slottet. Från Arthur’s Seat, som är huvudkullen i en hög av kullar, kan en se hela stan och vyn är fantastisk. Om någon planerar att gå upp dit rekommenderar jag att ha på sig bra skor, lite töjbara byxor och vara förberedd på att det kommer att bli svettigt att klättra upp.

DSC_0127

DSC_0124DSC_0145

 

Vi hade med oss Yvonne som Amanda träffade när hon var vemodigt ute på Australia Day. Yvonne var betydligt bättre utrustad till promenaden som jag trodde skulle gå i en kvart.

Efteråt gick vi och åt till Mosque Kitchen. Precis som namnet säger är det alltså en restaurang bredvid Moskén vars verksamhet tas hand om personer som tillhör församlingen. Maten är billig och helt gudomligt god, det är en av de bästa ställen att äta i hela stan. Förstås efter maten behövdes det kaffe och vi gick till vårt stamställe Lovecrumbs.

DSC_0151-001DSC_0149-001

Lovecrumbs lite otrevliga inredning är en av orsakerna varför jag älskar stället.

Lovecrumbs lite otrevliga inredning är en av orsakerna varför jag älskar stället.

En fantastisk dag och stor tumme upp för klättringen till Arthur’s Seat, det är helt otroligt vackert. Kan inte vänta tills det blir lite varmare så blir vyn ännu finare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *