Ung vuxen berättar

Edinburgh,Feminism,Finland,Politik

Omöjligt att gå hem till en kille och bara spela Xbox

7 feb , 2016, 13.43 Rebecka

 

I början på veckan blev det ett stort kalabalik angående möten som en sur ”neomaskulin” amerikan Roosh V skulle anordna. Amerikanen i fråga är alltså en professionell pick-up artist, det vill säga någon som stöter på kvinnor. Personen ifråga har fått massa publicitet angående hans åsikt om att våldtäkt på privat egendom borde vara lagligt. Logiken bakom detta är då att om en kvinna inte vill ha sex med en man skall hon inte följa honom hem. Så att i princip faller all ansvar på offret av ett grovt och fruktansvärt brott. Som om vi skulle ändra lagen till att mord skall vara lagligt i ens hem och mordoffret skall skylla sig själva.

Denna ”expert” förespråkar även starka könsroller, en så kallad tanke gång om gamla goda tider då kvinnor var kvinnor och män var män. I praktiken skulle det då innebära att kvinnor skulle vara hemma med barnen, för det anser han är primära funktionen för oss kvinnor och den moderna kvinnan har glömt bort det.

Suck och pust vilket skit. Nå hans tankar och åsikter har inte fått ett så öppet bemötande i världen. Möten skulle ske i massa länder som till exempel: Skottland, Sverige, Finland, Australien, Polen och så vidare.

I Edinburgh startades genast en namninsamling att inte låta Roosh V ha mötet och snabbt hade också en demonstration planerats och markerats in i kalendern. Allt slutade ju med att hela världstouren ställdes in av anordnaren själv då han ansågs sig inte kunna garantera säkerheten av det som skulle delta på möten.

Till skillnad från ett par år sedan har det varit betydligt tystare angående argumentet om yttrandefriheten. Det kan ha att göra med att det Roosh V förespråkar är fruktansvärt och inhumant och kan ses som ett brott i sig då de han förespråkar uppmanar till brott. Men det kan också ha att göra med att han uttryckt sig tydligt att enbart heterosexuella män får delta i hans möten. Att då argumentera för att möten skall få hållas för debatten måste föras, anser jag är helt absurt då det kan inte komma motargument från det personer han har en åsikt om för det är förbjudet för dem att delta i hans möten. Logik noll.

Min frustration över allt detta blev bara större när jag såg hur folk på Facebook uppmanade kvinnor att inte gå ensamma på stan på lördag kväll då dessa män säkert var extra känsliga att utföra våld och speciellt mot feminister. För det första är det sällan en kvinna går långt på stan ensam på nån lördag kväll för ingen orkar med busvisslingar och en får kramp i handen när en håller i mobilen så hårt. För det andra är inte män apor som inte kan kontrollera sig själv. För det tredje kan vi inte låta en liten skara män kontrollera våra liv genom rädsla.

Nej ibland blir jag så trött. Men hoppet finns då mötet inte hölls men samtidigt finns frustrationen av att de som skulle delta på mötet har troligen inte blivit klokare eller ändrat på sin åsikt. Fast vad vet jag, kanske det finns hopp även för dom.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *