Ung vuxen berättar

Edinburgh

Att fira Hogmanay år 2015

31 Dec , 2015, 12.32 Rebecka

 

I Skottland heter tydligen nyårs firandet Hogmanay och består av flera dagars supande och festande. Jag kommer att skippa största delen av festen för att mitt nyår kommer jag att fira i ett litet trädskjul i sex timmar. Jag kommer att sälja biljetter till fulla människor som sedan kommer att ångra det och sen skrika på mig. Det vill säga kommer jag att jobba.

Nyår generellt brukar väcka fram massor av inlägg på sociala median om året som gått och vad folk gjort. Samtidigt kommer massor av nyårslöften om nya liv samt inlägg om hur nyårslöften är skit och hur alla borde bara skänka pengar till välgörenhet. Personligen tycker jag inte om nyår alls. Det är sällan festen är kul och oftast har jag missat att klockan slagit tolv.

Men för sakens skull måste jag skärpa mig och skriva lite om vilka saker varit bäst i år.

  • Fick umgås med mina morföräldrar i flera månader i samband med att jag jobbade i Hangö.
  • Flyttade hit med Amanda och vi har haft väldigt roligt tillsammans!
  • Har fått träffa massor av nya vänner.
  • Skrev ett utkast på en bok.
  • Började skriva den här bloggen.
  • Min katt Gunvald försökte bara döda mig ett par gånger ( markant förbättring från åren innan )
  • Ted och Kaj började göra podcasts.

Sen har jag ju varit trött och arg på mänskligheten, mig själv, Timo Soini, min katt Gunvald, min dator, politik, idioter, min livmoder ( varje månad ), EU och bara hela jävla världen. Men i de ögonblick av frustration känns de bra sakerna som händer som verkliga guldkorn. Livet är ju aldrig perfekt, felfritt eller helt och hållet underbart utan en mix av allt som svenskt lösgodis. Ibland får man ju tag på en hård godis som är svår att smälta. Men efter den är ju hallon-lakrits dödskalle godisen ännu godare.

Jag önskar alla ett bra firandet ikväll och att folk håller sig säkra på gatorna och att alla spränger lite färre fyrverkerier i år för det hatar Gunvald överallt på jorden.

En gammal bild för att kameran är fortfarande sönder.

En gammal bild för att kameran är fortfarande sönder.

 

2 kommentarer

  1. Ron Vilhonen skriver:

    Tror du glömde den härliga tiden som du bodde hos mig på kaskisbacken, annars bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *