Ung vuxen berättar

Finland,Kulturskillnader,Skottland

Jul i Edinburgh

26 Dec , 2015, 17.03 Rebecka

 

Nu är vi på annan dag jul och REA har börjat, folk är bakfulla och många är gravida med matbebisar. Vi firade julen först den 24 med att ha en vegansk middag som bästa roomien Amanda tillverkade. Jag kan ärligt säga att det var en av de bästa måltiderna i mitt liv ( och jag har ätit en hel del ). Igår på den 25 åkte vi till mysiga stadsdelen Leith till en arbetskompis och firade jul på brittisk/australiensiskt sätt.

Maten var fantastisk fast jag saknade alla lådorna var jag ganska lättad när jag såg att det inte fanns för många rotfrukter på bordet. Middagen bestod då av:

 • Kalkon
 • Breadbutter och tre olika sorters såser
 • Yorkshire pudding ( som pannkaka och suveränt gott )
 • Potatis och morötter i ugn
 • Koriander soppa ( en belgisk rätt som hörde till en av gästernas tradition )
 • Gris ( som hemma och en australiensisk grej )
 • Vin
 • Glögg
 • Mulled wine
 • Whiskey
 • Choklad pudding
 • En italiensk kaka vars namn jag glömt

Efter maten låg vi och jäste och såg på A very Murray Christmas  och spelade  Cards against Humanity. Efter en mycket trevlig kväll rullade vi iväg och fick igen uppleva  värdelösa kollektiv trafiken. Bussarna fanns ingenstans och efter ca 1 timme i regnet tog vi en taxi hem.

Om vi bortser regnet och bussarna var kvällen extremt rolig. Jag hade även med mig senapssill som jag inhandlat på IKEA. En av vår vänner tog snabbt en bit och innan jag hann varna honom sade han kort: ” That was a strong flavour ” . Ingen rörde sillen efter det.

Med en klassisk jul halsbränna skall vi nu fortsätta vardagen som har först på listan att fixa Amandas kamera som jag i fyllan har söndrat. Nedan finns en suddig bild på kvällen.

Hoppas folk har haft trevliga jul firanden och att alla har hemma ett paket Rennie.

julbild

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *