Ung vuxen berättar

Kulturskillnader,Skottland

Kulturutbyte i form av teater och alkohol

16 Dec , 2015, 22.11 Rebecka

 

Senaste dagarna har vi gjort en hel del roliga saker. Förutom att vi har skrattat åt Donald Trumps kommentarer om internet har vi även sett en pjäs som kanske är det mest brittiska någonsin. Nämligen vi hade äran att se Shitfaced Shakespeare.

Konceptet är väldigt enkelt, en teater ensamble av klassiska slaget spelar Midsommar nattens dröm och en av skådespelarna är jättefull. Detta leder ju alltid till massa skratt och om ni någonsin har chansen att se den kan jag rekommendera den starkt. Förstås är ju den alltid annorlunda för att det är alltid olika skådespelare som är fulla vilket har sina bra och dåliga sidor.

I vårt fall fick vi se karaktären Demetrius full och skådespelarna hade hävt i sig öl och en flaska rom innan pjäsen började. Ni kan gissa hur roligt det blev och jag hade ont i kinderna dagen efter för jag skrattade non stop.

Det var också ganska roligt att pjäsen bara tog en timme, vilket är tydligen det som är typiskt under Fringe Festivalen ( Edinburghs teaterfestival ). Själv älskar jag ju teater men kan just tycka att det är för långt och dyrt att gå på pjäser som tar 3h. Dessa kortare pjäser, som även är billigare, gör ju det möjligt att få teatern in i vardagen på ett helt annat sätt än med stora maffiga pjäserna och musikalerna.

Efter vår kulturella brittiska upplevelse fick vi igår uppleva ett utbyte av australiensiska slaget i formen av hemmafest hos vår kompis Emilie och hennes rumskompisar som även var en succé.

 

Emilie hälsar alla välkomna

Emilie hälsar alla välkomna

DSC_0065

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *