Ung vuxen berättar

Edinburgh

Jul i November

23 Nov , 2015, 13.40 Rebecka

 

Julen har kommit till Edinburgh orimligt tidigt och marknaden som jag jobbar på öppnade redan på fredag. Julmusiken klingar högt, fudge säljs, barn skriker, vuxna blir salongsberusade på Gluhwein och stressen bland folkmassorna är på högsta möjliga nivå.

Det är så konstigt hur själva juldagarna marknadsförs som lugna, familjevänliga och fridfulla men sen månaderna innan ses som stressfulla utan dess like och hetsen att köpa alla julklappar och allt som har med jul att göra är enorm.

Vi får väl ta oss ett djupt andetag och komma ihåg att ingen dör om någons julklapp inte blir köpt eller maten inte är perfekt eller om du inte har hunnit ”uppleva” jultiden på rätt sätt som en skall. Livet går faktiskt vidare.

För övrigt till alla er Susan Boyle fans som läser detta ( Morsan…) var hon här på söndag och gjorde något ceremoniellt som hade med julljus att göra. Jag missade allt, men har då vistas i samma stad som hon som kanske någon ( min mor ) tycker att är på något sätt häftigt.

DSC_0015

Amanda smygfotade mig mitt i "action". Som ni ser ler jag hela tiden som en söndrig kex.

Amanda smygfotade mig mitt i ”action”. Som ni ser ler jag hela tiden som en söndrig kex.

Det finns ett ställe som säljer kaffe på hela marknaden...Besvikelsen är total.

Det finns ett ställe som säljer kaffe på hela marknaden…Besvikelsen är total.

DSC_0026DSC_0006DSC_0010

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *