Ung vuxen berättar

Kulturskillnader,Skottland,Sverige

Sverige söndrade mig

18 Nov , 2015, 23.45 Rebecka

 

Jag har idag börjat jobba på julmarknaden och jag fick genast bevis på hur mina fyra år i Sverige har förstört mig. Att ha blivit utsatt för positivitet samt stöttande ord som: ” Bra jobbat! ” i flera års tid har gjort att jag idag sade till en skotsk person: ” Well done, you did such a good job! ” varav jag fick svaret: ” Shut up ” .

Amanda har också påpekat hur positivitet inte verkar sjunka i folk på samma sätt här som i dalahästarnas land och hur hennes kollegor tycker därför att hon är lite konstig.

När jag jobbade i Finland under våren och sommaren, efter mina år i snapsens utlovade land, jobbade jag ju ensam. Nu har jag igen arbetskollegor och jag fortsatte på samma spår jag hade blivit van vid i landet kanelbulle.

Naturligtvis är ju inte folk hela tiden glada i landet IKEA åt höger och vänster och spyr ur sig regnbågar av komplimanger men det finns ju en gladare ton och ett sätt att stötta varandra som inte riktigt, enligt mina upplevelser, existerar i samma utsträckning i Finland.

Vi får väl se om det går att skala fram en sådan sida ur dessa Skottar. Annars är jag ju glad att Sverige har lämnat sådana spår i mig för jag kan annars vara en riktigt jäkla kapten Citron. Dessutom är det ju härligt att få säga något bra till någon som förtjänar det.

 

 

En kommentar

  1. The best roomie ever skriver:

    Haha åh! Landet kanelbulle <3 tacka vet jag regnbågar och kärlek! Förresten så är du en helt fantastisk roomie. Det har jag nog inte sagt innan. Tack för att du öppnade den här dörren för mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *