Ung vuxen berättar

Edinburgh,Skottland

Tips på saker att göra i Edinburgh

13 Nov , 2015, 17.25 Rebecka

 

Edinburgh är som sagt en fantastisk historisk och intressant stad. Det finns massor att göra här och tänkte ge några tips om saker jag själv har tyckt har varit skoj och som mer eller mindre hör till vanliga turistattraktionerna.

Jag och vår kompis Emilie var på onsdag och besökte Gorgie City Farm som är en liten farm mitt i stan. Det hade en del djur som kycklingar, ankor, getter, får och en kossa. Stället är garanterat supertrevligt att besöka på en fin dag, dock finns det inte massor att se så det behöver inte planeras in en hel dag till själva besöket.

Vårt favorit café heter Lovecrumbs som jag och Emilie besöker väldigt ofta ( minst 1 gång i veckan ). Det finns inget bättre ställe när det gäller kakor och fika generellt. Dessutom jobbar några kompisar där så vi får rabatt.

 

Gorgie Farms bästa

Gorgie Farms bästa

Årets julgris

Årets julgris

Hade samma ansiktsuttryck efter att jag hade ätit en kaka på Lovecrumbs.

Hade samma ansiktsuttryck efter att jag hade ätit en kaka på Lovecrumbs.

 

Sista tipset är ju alltid stället som gör mig lycklig och fri i själen nämligen National Museum of Scotland. Byggnaden i sig är värd att se och det är ett ställe där det finns precis allt. Jag skulle kunna skriva en hel bok om hur mycket jag älskar stället. Det lönar sig att planera in minst 3 timmar för besöket och helst en hel dag, det finns faktiskt så mycket att se.

 

DSC_0249

Läste om kiltar

Läste om kiltar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *