Ung vuxen berättar

Edinburgh,Skottland

Män i kilt

6 okt , 2015, 16.03 Rebecka

 

Det finns något väldig iögonfallande här i Edinburgh som jag kallar: Smexiga män i kilt.

Som en feminist tycker jag att det är ju sjukt intressant ( och generellt också sjukt ) hur den skotska mannen objektifieras och sexualiseras i ett traditionellt plagg. 

Det måste nämnas att kvinnor blir lika mycket sexualiserad och objektifierade här som i resten av världen, det vill säga överallt och hela tiden, men att det vid sidan om det finns denna väldigt nischade fascination för män i kilt.

Men det är säkert det som är just grejen, kvinnor sexualiseras och objektifieras konstant och överallt, i jämförelse händer det ju väldigt lite med män. Det är kanske just ovanan att inte se det som utgör halva förvåningen och att det verkar så himla utspritt än vad det faktiskt är.

Nåväl, tycker att det är märkligt. Kanske det är något som har att göra med en sorts manlighetsideal, om en stor karl som bara är grov som sedan trycks i att kvinnor vill ha och tycker är sexigt. Eller kanske detta är något som har börjat med Mel Gibson när han klädde sig i en kilt i Braveheart? Han var ju trots allt ganska snygg då.

Men det finns en sak som sexualiserade män i kilt har gemensamt med all sexualisering av kvinnor: Det säljer mycket grejer och producerar mycket pengar.

Lite till potentiella vykort åt föräldrarna

Lite till potentiella vykort åt föräldrarna

" God Jul "

” God Jul ”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *