Ung vuxen berättar

Edinburgh,Skottland

Turister i Edinburgh

28 sep , 2015, 17.34 Rebecka

 

Jag och min vän Amanda bestämde oss att ta en dag och bara turista i Edinburgh och faktiskt se lite närmare på staden vi har flyttat till. Trots att varje gatuhörn luktar på veckosluten klor och spya var det omöjligt att inte njuta av stadens historia, den varma solen och livet generellt! Här är lite bilder som Amanda har tagit och som ni ser är det sjukt fina.

DSC_0185-1024x688

Vi började dagen med Tea for two. Det var som lunch och eftermiddagskaffe i ett!

 

 

 

Den obligatoriske säckpipan

Den obligatoriske säckpipan

 

 

Slottet som är så känt

Slottet som är så känt

Selfie vid slottet.

Selfie vid slottet.

Edinburgh i solnedgången.

Edinburgh i solnedgången.

 

Staden är verkligen så vacker! Det går så tydligt att se gamla delens medeltida historia och stadens 1700 tals romantiska pompösa fåneri. Jag undrar inte alls att Edinburgh är Stor-Britanniens andra populäraste turiststad.

5 kommentarer

 1. Jenny skriver:

  Hej! Så roligt med en ny finlandssvensk i Edinburgh! Jag flyttade själv hit för 6 månader sen och har ännu inte hittat (nå, inte heller aktivt sökt) något finlandssvenskt umgänge. Ska bli spännande att läsa din blogg och kanske till och med ses nån gång?

  • Rebecka skriver:

   Men hej! Helt sjukt roligt att få höra av en till finlandssvensk! Det skulle vara roligt att ses så kan du få visa omkring stan för vi är ju lite lost fortfarande 😀 Du kan lätt hitta mig på facebook så kan vi höras där.

 2. Jouya skriver:

  Haha min syster länkade till din blogg, kul att se fler finlandsvenskar i stan. Flyttade hit 3 månader(dock bott i Aberdeen i 3 år förut) sen och bodde också på först Kickass och sen Budget’s long stay XD. Ordna gruppfika?

  • Rebecka skriver:

   Haha en riktig levande Budget’s long stay survivor! Roligt att höra att någon kom bort härifrån, börjar kännas som om man snart blir en del av inredningen.
   Lätt ordnat, kan fixa facebook grupp för oss finlandssvenskar i Edinburgh så kan vi höras där!

   • Jouya skriver:

    Ja det var nära på att jag skulle go completely insane. Toaletterna och köket. Yes, fixat ”Finlandssvenskar i Edinburgh”. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *