Ung vuxen berättar

Okategoriserade

Första inlägget

23 sep , 2015, 13.06 Rebecka

 

Att få börja skriva en blogg känns otroligt roligt men samtidigt blir jag lite nervös. Som alla andra har jag en rädsla för troll, grammatik fascister och mobbare, som gör att min röst blir lite tystare och mina händer börjar skaka.

Samma rädsla hade jag när jag flyttade som 16 åring till Cambridge för att jobba som Au pair. Händerna skakade även när jag flyttade till Sverige och började studera. Rösten var också svag när jag för tre veckor sen lyfte min enorma väska in i en buss och åkte till Helsingfors-Vanda flygfält med en envägsbiljett i handen med slutdestinationen Edinburgh.

Men som en lärare en gång sade till oss i klassen: ” Om du är rädd skall du göra det ”. Orden är nog inte applicerbara till alla situationer i livet, men kanske i de flesta?

Här sitter jag nu i ett snorbilligt hostellrum och skall försöka beskriva vad min blogg skall handla om. I en tid där samhället på ett sätt omdefinieras samt den mystiske ekonomiska marknaden som vi hyllat verkar svika oss, samtidigt som vi lever mer bekvämt, är det konstigt att vara en ung vuxen. Information sprids snabbare, vi läser mer, vet mera samtidigt som behovet för källkritik växer och medias roll ändras och i princip ALLT ändras men samtidigt inte. Det är helt enkelt konstigt att finnas som ung vuxen, inte bara för att jag är ung utan annars också. Vi lever helt enkelt under en väldigt intressant tid.  

Det är även konstigt hur det var att bara flytta till Skottland. Jag och min kompis bara satt oss på ett plan och åkte till ett nytt land. Vi kunde genast börja söka jobb och lägenheter. Vi kunde genast börja prata med lokalbefolkningen med en väldigt minimal språkmur mellan oss. Det är ju konstigt.

Samtidigt som jag gjorde en liten ansträngning för att flytta, promenerar människor genom Europa och flyr krig och misär när vi bara satt oss på en plan. Jag tyckte att arbetsmarknaden var svår i Finland och att det krävdes något nytt i livet så jag bara åkte. Orsakerna kändes legitima då, men i ärlighetens namn är jag och flera andra här i världen väldigt bortskämda på flera olika sätt.  

Det är väl det bloggen skall handla om, bekvämlighet, invandring, att vara ung vuxen och världen som håller på att formas framför oss och som vi är med i att forma både omedvetet och medvetet. Kan verka väldigt diffust och svårläsligt men jag skall göra mitt bästa och skall även försöka vara rolig ibland.

Tanken är ju också att få in texter om Skottland och de politiska här, haggis, whisky och troligen gnäll om vädret.

Vi får se vad som formas och jag är så oerhört peppad att få skriva, dela med mig av mina tankar och att få chansen att lära mig massor nytt genom detta! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *